Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Діти і молодь

Православний молодіжний табір
ВСЕУКРАЇНСЬКІ ТАБОРИ

Синодальне управління у справах молоді з благословення Патріарха Філарета організовує всеукраїнські дитячий і молодіжний православні табори.

Дитячий табір «Дорога до Бога» проводиться на базі ДОТ «Фонтан» (Новосанжарський р-н Полтавської області) в три зміни: 18 червня – 1 липня, 6–19 липня, 5–18 серпня 2010 року. Розрахований на дітей від 7 до 16 років. У програмі: відпочинок у сосновому лісі неподалік річки Ворскла, спілкування з однолітками, духовні бесіди, ігри, конкурси, майстер-класи, гуртки тощо. Проживання у зручних кімнатах стаціонарного табору, п’ятиразове збалансоване харчування (свіжі овочі та фрукти, молочні, м’ясні й рибні страви). Для участі треба скласти пожертву – 790 грн.

Молодіжний табір проходитиме з 24 липня по 2 серпня 2009 року в с. Клюсівка Новосанжарського р-ну Полтавської обл на базі літнього оздоровчого комплексу «Фонтан», в сосновому лісі на...

08 червня 2010 р.
Православний молодіжний табір
ОМОЛОДИТИ БІЛІ БЕРЕГИ

Волинська духовна консисторія з благословіння архієпископа Михаїла вперше організовує православний молодіжний табір. Він діятиме з 13 по 23 липня в урочищі Білі Береги поблизу селища Колки Маневицького деканату. В наметовому містечку, розташованому в сосновому лісі на мальовничому березі річки Стир, молодь (від 16 до 35 років) творитиме християнську спільноту, спілкуватиметься з новими друзями і, звичайно, активно відпочиватиме. У програмі: ранкові та вечірні молитви, богослужіння, бесіди зі священиками, екскурсії, спортивні та інтелектуальні ігри, пісні під гітару біля вогнища тощо.

Організаційний комітет реєструє майбутніх таборян до 10 липня. Необхідно зголоситися за телефонами (0332) 20-00-25, (095) 5380587 (о. Юрій), (099) 4745189 (о. Віктор) або за електронною поштою volyn.tabir@ukr.net. Для реєстрації потрібно подати такі дані майбутнього учасника табору: прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, поштова й електронна адреси...

08 червня 2010 р.
Молодіжне православне братство Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького. Світлина Ігоря Сацика
ЧАС БРАТЕРСЬКИХ ПОЧУТТІВ

5–6 червня Молодіжне православне братство Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького, відзначало чергову річницю свого заснування, – повідомив сайт Chernectvo.org. Ось уже шість років братчики трудяться на церковній ниві, прагнучи змінити на краще себе і світ, що навколо них. Традиційно всі святкові заходи проводились на території Свято-Миколаївського жидичинського монастиря. Цього разу молоді зібралось вже більше 20 чоловік.

Офіційна, урочиста частина розпочалася пізно ввечері опівнічною та подячним молебнем у скиту Святого Духа. Їх очолив ігумен Константин (Марченко). Після богослужіння з вітальним словом звернувся духівник Братства ієромонах Яків (Мільян). Обидва душпастирі передусім побажали терпіння, єдності й любові до ближніх, адже носячи тягарі ближнього, ми звершуємо Закон Христовий...

08 червня 2010 р.
Архієпископ Луцький і Волинськиий Михаїл бере участь у благодійному телерадіомарафоні «Поспішаймо робити добро!». Світлина інформаційної служби єпархії
ТВОРІТЬ ДОБРО!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл на запрошення обласних держтелерадіокомпанії та відділення Дитячого фонду України взяв участь у телерадіомарафоні «Поспішаймо робити добро!» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Мета акції – придбати святковий одяг і взуття сиротам – випускникам 11-х класів загальноосвітніх шкіл області та закупити ліки для онкохворих дітей в рамках програми «Здорова дитина – здорова нація».

Звертаючись до глядачів, владика зазначив, що насамперед ми повинні навчитися любити своїх дітей, щоб вони виросли гідними членами нашого суспільства. А щоб полюбити чужих дітей, як своїх, треба згадати заповідь Божу: «Люби ближнього свого, як самого себе». Тому те, що ми б хотіли собі, потрібно віддавати й іншим, особливо тим, хто цього найбільше потребує: дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківських прав, та іншим, щоб ці знедолені відчували нашу опіку, беручи від нас чесноти: любов, відданість, добропорядність, – підкреслив архієрей.

04 червня 2010 р.
Під час випускного заходу в Луцькій музичній школі № 1 імені Фридерика Шопена. Світлина інформаційної служби єпархії
З БОГОМ!

Священнослужителі єпархії взяли участь у шкільних випускних заходах. У храмах відправлено подячні молебні для випускників, їхніх батьків і вчителів.

28 травня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл на запрошення управління освіти Луцької міськради долучився до урочистого зібрання в обласному муздрамтеатрі з нагоди вручення відзнак луцьким медалістам. Вітаючи зі святом, владика поблагословив їх на добрий щасливий життєвий шлях.

Протягом усього дня у кафедральному соборі Святої Трійці віце-канцлер протоієрей Олександр Безкоровайний відправляв молебні на прохання батьківських комітетів багатьох шкіл обласного центру. Одне з богослужінь очолив архієрей. У вітальному слові він зазначив, що піклуючись про своє майбутнє, належить пам’ятати, насамперед, про свою душу. «Спішіть жити, творити, вчитися...

04 червня 2010 р.
Герб Волинського братства Апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського)
МОЛОДІЄ ДРЕВНЄ БРАТСТВО

Волинському крайовому братству Святого апостола Андрія Первозваного (Луцькому Хрестовоздвиженському) вже майже 400 років. Знало Братство періоди розквіту, занепаду, навіть тимчасового припинення діяльності. У 1990-му воно в черговий раз відродилось. Але нині його члени – люди літні. Тому нещодавно Братство на зборах радо вітало поповнення: семеро молодих людей вирішили стати його членами. Разом з іще одним молодиком, який улився в лави трохи раніше, вони утворили молодіжне крило Братства. Цим вони відродили давні статутні положення: колись було «Молоде Братство» як його частина...

20 травня 2010 р.
Молодіжна піша проща, яку організувала Волинська духовна семінарія. Світлина Романа Вонсіцького
ПІШКИ СВЯТИМИ МІСЦЯМИ

Вихованці Волинської духовної семінарії (ВДС), члени братств – Молодіжного православного ім. Миколи-Святоші, князя Луцького, та Апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського) здійснили піше паломництво до волинських святинь. Прощу, яку благословив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, організував й очолив інспектор з питань місійної діяльності консисторії, економ семінарії протоієрей Юрій Близнюк, долучилися до богомілля проректор Василь Лозовицький, завідувачка регентського відділу Валентина Нідзельська, насельниця луцького монастиря Святителя Василія Великого монахиня Наталія (Кудрянська).

14 травня в нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці ректор ВДС протоієрей Ігор Швець відправив для паломників молебень на початок усякої доброї справи, поблагословив – і вони рушили в путь...

18 травня 2010 р.
Під час теренової грі «Звитяга-2010». Світлина з сайта Nation.org.ua
СЕМІНАРСЬКА ЗВИТЯГА

Дванадцятеро вихованців Волинської духовної семінарії втретє брали участь у кількаденній тереновій грі «Звитяга-2010», яка проходила на початку травня в лісовому масиві Старовижівського району. Організатор – Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний альянс». Семінаристи не тільки активно відпочивали, але й зміцнювалися фізично в дусі кращих повстанських традицій.

За словами учасника гри другокурсника Олександра Самелюка, інші юнаки та дівчата, почувши, що мають справу із семінаристами, намагались усіляко до них рівнятися: чи то в «битві», чи то в піснях. Жодна трапеза не розпочиналася без молитви. «Від нас очікували чогось вищого, тому ми завжди були готові прийти на допомогу, коли потрібно, давали вичерпні відповіді на запитання, що стосувалися духовно-моральної тематики»...

12 травня 2010 р.
Національний університет «Острозька академія»
БІБЛІЙНА ОЛІМПІАДА

Національний університет «Острозька академія» оголосив про проведення 13 квітня ІІІ Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії». До участі запрошено учнів 1–11 класів, переможців регіональних олімпіад, які вивчають предмети духовного-морального спрямування («Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі» та ін.), а також усі бажаючі.

Метою олімпіади є підвищення інтересу школярів до Святого Письма, виховання духовно багатої, національно свідомої особистості, залучення учнів до вивчення курсів духовно-морального спрямування, інформування педагогічної громадськості, батьків про ці предмети.

Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися за тел. 03654 30597.

08 березня 2010 р.
СПІВАЙМО! МАЛЮЙМО!

Цього року 10 січня вже вкотре Волинське товариство польської культури імені Еви Фелінської провело фестиваль різдвяних піснеспівів «Гей, колядо!» у стінах луцького римо-католицького собору Апостолів Петра і Павла. Своє мистецтво показали польські, російські, вірменські, чеські, німецькі колядники – мешканці Волинської області. Українські колядки звучали з уст хору Феодосіївського храму Київського Патріархату (регент Оксана Удот).

А 22 січня колядки й щедрівки у виконанні дитячого хору Центру християнського виховання дітей та молоді в Луцьку (художній керівник Тетяна Толочко) прозвучали на щорічних «Різдвяних зустрічах у Музеї волинської ікони».

Цього ж дня тут відбулася виставка різдвяних поштівок студентів-дизайнерів Луцького національного технічного університету. Зокрема, свій доробок представила Ольга Журба, яка співпрацює з «Волинськими єпархіальними відомостями».

26 січня 2010 р.
131-140  141-150  151-160  161-170  171-180  181-190  191-200  201-210  211-220  221-226
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо