Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Діти і молодь

З НАЙМОЛОДШИХ ЛІТ

18 грудня 2007 р.

У Любомльському дитячому садку № 1 відбувся перший урок християнської етики й моралі. Три-, чотирирічні малюки розповідали про свої добрі справи (символом кожної був листочок на деревці), оповідали казки тощо. Запрошений священик Віктор Возняк, любомльський декан, навчав діток азів християнської віри. Такі уроки поки що проходитимуть нерегулярно, але у районі, де навіть по школах ще нема уроків християнської етики, вже це можна вважати певним досягненням.

18 грудня 2007 р.
КОХАЙМОСЯ ПРАВОСЛАВНО!

21 листопада 2007 р.

Буклет, виданий Червоним Хрестом Голландії, що розповсюджується нині серед українських школярівСьогодні старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний і працівник єпархіальної прес-служби Віктор Гребенюк взяли участь у круглому столі в обласній організації Товариства Червоного Хреста України. Причиною зустрічі став буклет, виданий Червоним Хрестом Голландії, що розповсюджується нині серед українських школярів, – «Обіймайся! Доторкнись! Цілуйся! Грайся!» Він присвячений запобіганню СНІДу, але написаний так недолуго, що може спровокувати на гріх. Адже головне – прищепити молоді високу мораль, а не навчити «безпечного сексу». Православне ж учення дає найкращий засіб проти цієї хвороби: дошлюбна чистота і вірність у шлюбі.

Учасники бесіди – працівники Товариства, медики, педагоги, психологи, представники Церкви – добре усвідомлюють потребу профілактики цього нещастя, але зійшлися на думці, що роботу слід провадити більш диференційовано за віком і морально зважено. Консисторія нашої єпархії (яка, до речі, уклала договір про співпрацю із волинським Червоним Хрестом) і може, й повинна долучитися до цієї справи: при написанні листівок і буклетів, уміщенні відповідної інформації у...

21 листопада 2007 р.
ОБРАНО НОВУ УПРАВУ

11 листопада 2007 р.

Молодіжне православне братство Святого Миколи, князя Луцького, обирало новий склад свого керівного органу – управи. Про це повідомляє сайт організації Pramol.rel.org.ua. Відповідно до статуту, виборними є п’ять посад: голова Братства, його заступник, секретар, скарбник та голова ревізійної комісії. Окрім цього, молодь погоджує кандидатуру духівника Братства, якого затверджує правлячий архієрей Волинської єпархії.

За результатами виборів головою залишився Сергій Когут. Заступником голови став Андрій Когут. Обов’язки секретаря виконуватиме Ольга Кухарчук, скарбником лишається Антоніна Янощук. Головою ревізійної комісії знову став Олександр...

11 листопада 2007 р.
ТАМ ЛЕЖАТЬ НАШІ

6 вересня 2007 р.

На Холмщині. Світлина з сайту Pramol.rel.org.uaЧлени православного братства Преподобного князя Миколи Святоші на чолі з їхнім духівником ієромонахом Марком (Левківим) побували на Холмщині, де здійснили молодіжну акцію «Пам’ять без кордонів – 2007». Про це повідомляє братський сайт Pramol.rel.org.ua.

Окрім лучан, в акції, що відбулася під патронатом луцького міського голови Богдана Шиби, взяла участь юнь з Києва, Черкас, Полтави, Одеси, Львова та Рівного. Українці були неприємно вражені жалюгідним станом цвинтарів, на яких поховані наші співвітчизники. Тож першим ділом візитарі приступили до впорядкування могил. 20 молодих людей відновили два занедбаних кладовища – у селах Ласків і Вершин Люблінського воєводства: очистили їх від сміття і зайвої рослинності, на тих місцях, де були віднайдені пошкоджені хрести, – встановили нові тощо. Відтак учасники зібралися на панахиду, яку відслужив о. Марк, на завершення ж промовив у проповіді: «Як цей цвинтар ми побачили захаращеним, так часто і душа людини буває заросла бур’янами. І так, як сьогодні ми не полінувалася взятися до праці, так не потрібно боятися працювати над своєю душею. А коли буде лад у душі, то зможемо і навколо себе тримати лад».

06 вересня 2007 р.
У ДОБРУ ПУТЬ, ПРАВОСЛАВНЕ ЮНАЦТВО!
(оновлено 2 липня)

1 липня 2007 р.

Єпископ Михаїл очолює подячну молитву випускників. Світлина Данила ЗінкевичаЦими днями у середніх школах області відбулися випускні вечори. Священики Волинської єпархії, багато випускників, їхніх батьків і вчителів використали цю нагоду для подячної молитви Богові.

27 червня з ініціативи капеланської служби єпархії одинадцятикласники луцьких шкіл були запрошені до кефедрального собору Святої Трійці. Після молебня подяки єпископ Луцький і Волинський Михаїл нагадав молоді про заповідь шанувати батьків та побажав щасливої життєвої дороги. Радісно було бачити, що сотні юнаків і юнок, їх родичі, вихователі слухали архіпастирські настанови. Та, на превеликий жаль, чимало випускників залишилися й поруч на Театральному майдані, з тих чи тих причин не наважившись переступити за церковну огорожу...

02 липня 2007 р.
РІЧНИЦЯ СВЯТОШИНСЬКОГО БРАТСТВА

9 червня 2007 р.

Три роки тому було створено Молодіжне православне братство Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького. Щороку його члени й симпатики приїжджають на відзначення цієї події до Свято-Миколаївського чоловічого монастиря, що в с. Жидичин Ківерцівського району.

Як повідомляє братський сайт pramol.rel.org.ua, 2 червня святкова Вечірня зібрала більше двадцяти членів Братства та їхніх друзів. Апогеєм празника стала Опівнічна, яку відслужив намісник монастиря ієромонах Марк (Левків). Будучи духівником Братства, він побажав юнацтву нових досягнень. По закінченні служби вручили подячні грамоти Інні Черненко...

09 червня 2007 р.
У МОЛОДІЖНОМУ БРАТСТВІ НОВИЙ ЛІДЕР

1 червня 2007 р.

Молодіжне православне братство Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького, обрало нового голову. Як повідомляє сайт організації pramol.rel.org.ua, позачергові вибори відбулися у зв’язку з висвятою на диякона попереднього очільника Івана Марченка та його рішенням стати ченцем. Більшістю голосів братчики обрали лідером Сергія Когута, колишнього заступника голови.

01 червня 2007 р.
ДО ДНЯ МАТЕРІ
(оновлено 18 травня)

14 травня 2007 р.

До Дня матері«Усе, що в світі істинно святе, то мамині невтомні руки». Під такою назвою вчора в луцькому народному домі «Просвіта» відбувся урочистий захід з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї. У ньому взяв участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, представники інших християнських конфесій. «Пресвята Марія, Мати Сина Божого, хай оберігає затишок українських родин», – побажав владика, вітаючи багатодітних матерів, усіх учасників свята. Після цього на його пропозицію очільники релігійних організацій і увесь зал прочитали молитву «Богородице Діво, радуйся».

День матері належно відзначали й інші православні спільноти нашого краю. Зокрема, цього дня в актовій залі чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерцівського району, місцеві матері приймали оригінальні вітання...

18 травня 2007 р.
ВІД ВОСКРЕСЛОГО СПАСИТЕЛЯ

14 квітня 2007 р.

У Жидичинській недільній школі, якою опікуються місцевий чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотвроця та Молодіжне православне братство Святого Миколи, князя Луцького, відбулося святкове пасхальне дійство. Про це повідомив сайт Братства pramol.rel.org.ua. Діти подивилися театралізовану інсценізацію про Поливний понеділок, організовану викладачкою школи Інною Черненко. А під керівництвом Ольги Дерев’янчук діти написали писанки для своїх батьків. Також, під час свята для вихованців провели святковий ярмарок, де вони могли придбати різні корисні та цікаві речі за спеціальну шкільну валюту – динарії (учні, які частіше інших відвідували уроки й були активними – мали більше цих грошей). Насамкінець діти одержали солодкі подарунки від монастирської братії.

14 квітня 2007 р.
ПОЧАТОК ДОБРОГО ДІЛА

30 березня 2007 р.

Настоятель Іваничівського храму Казанської ікони Божої Матері прот. Андрій Мельничук з представниками Дитячого фонду «Незабудка» (м. Мульталь, Німеччина) Вернером Цорнлм та Гердом Альтенбурном. Фото прот. Василя МельничукаВ Іваничах відбулася зустріч настоятеля храму Казанської ікони Божої Матері прот. Андрія Мельничука з представниками Дитячого фонду «Незабудка», який заснований у Німеччині (м. Мульталь). Представники фонду Вернер Цорн та Герд Альтенбурн обговорили з настоятелем питання щодо відкриття соціального будинку в Іваничах, де діти з малозабезпечених сімей, сироти, напівсироти та інші діти змогли б після закінчення уроків у школах провести вільний час із вихователями, вивчити уроки, навчитися чогось корисного у різних гуртках, поїсти. Тут буде можливість навчати дітей азів віри Христової. Будинок, відкрити який планується восени, матиме змогу розмістити понад триста школярів.

30 березня 2007 р.
131-140  141-150  151-160  161-170  171-180  181-190  191-200  201-210  211-220  221-226
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо