Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Як належить юні

15 грудня 2013 р., Палац культури Луцька. Перший конкурс-фестиваль недільних шкіл обласного центру «Бог, мій край і я». Світлина інфомраційної служби єпархії

Учора відбувся перший конкурс-фестиваль недільних шкіл Луцька «Бог, мій край і я». Його проведено за почином декана обласного центру та настоятеля парафії Холмської ікони Богоматері протоієрея Михайла Онищука із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Конкурс-фестиваль приурочено до свята Миколая Чудотворця та з метою підбиття підсумків роботи цих навчальних закладів.

На урочистості, яка проходила в Палаці культури Луцька, зокрема, побували: канцлер єпархії та настоятель луцької парафії Святого великомученика Юрія Переможця протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії і настоятель парафії Апостола Филипа в обласному центрі священик Володимир Вакін, інше місцеве духовенство, директор Луцької гімназії № 4 ім. М. Левицького Олександр Мишковець.

Вихованці восьми недільних шкіл взяли участь у вікторині на знання Біблії та Закону Божого, представили мистецькі доробки, український одяг. Також було проведено конкурс зачісок православних дівчат.

Завершилось дійство словами митрополита Михаїла, який підкреслив, що головною цілью фестивалю-конкурсу – «прославлення Бога, послухати таланти, дати талантам натхнення». Також додав: дивлячись на ці недільні школи, можна радіти, що в нас така прекрасна молодь.

Декан Луцька о. Михайло, підсумовуючи захід, висловив упевненість, що такого роду свята сприяють розвитку юного покоління.

Відбулось нагородження учасників у різних номінаціях.

16 грудня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо