Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

На намоленому місці

27 вересня 2014 р. Божественна Літургія в храмі Воздвиження хреста Господнього в с. Покащів Ківерецького деканату. Очолює єпископ Володимир-Волинський Матфей. Світлина з архіву владики

У с. Покащів Ківерецького деканату відправили чин відновлення храму. Богослужіння відбулося на престольне свято парафії Воздвиження хреста Господнього. З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла празник очолив єпископ Володимир-Волинський Матфей.

Цей чин ще називають малим освяченням храму, і проводять у таких випадках: по реставрації церкви чи лише вівтаря, якщо престіл залишився непорушним, після пожежі, осквернення тощо. У Покащеві ж причина така: ветхий храм розібрали та звели нову церкву, не зачіпаючи вівтаря.

«І дай Україні нашій перемогу над видимими і невидимими ворогами, а нам однодумність та мир» – ці слова з молитви на оновлення храму звучать сьогодні як ніколи на часі. А в проповіді на Літургії архієрей зупинився на значенні православного хреста і його елементів.

Правом носити золотий наперсний хрест нагороджено настоятеля громади священика Івана Заторського. А наприкінці владика Матфей вручив відзнаки: жертводавцям Миколі Барабашу – орден Святителя Миколая Чудотворця, Олександрові Саверчуку, а також нинішньому старості Петрові Лисюку та старості колишньому Олександрові Мишковцю – медалі Великомученика Юрія Переможця. Сімнадцять інших активних парафіян удостоєно митрополичих благословенних грамот.

У святковому богослужінні брали участь: декан протоієрей Іван Семенюк, декан монастирів єпархії, ігумен жидичинського монастиря Миколая Чудотворця, що на Ківереччині, Константин (Марченко) з братією, інші священики Ківерецького, а також Локачинського, Луцького міського благочинь, духовенство з Хмельниччини й Тернопільщини, сільський голова Богдан Чекеренда.

02 жовтня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо