Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Єпархія відзначила день хрещення Вітчизни

28 липня 2015 р. Волинське духовенство – у столиці, на Володимирській гірці. Світлина з архіву протоієрея Володимира Удуда

28 липня понад 200 священнослужителів і багато мирян нашого краю взяли участь у столиці в ушануванні рівноапостольного великого князя Володимира з нагоди 1000-ліття його упокоєння та відзначенні Дня хрещення Русі-України.

Торжество розпочалось Божественною Літургією в кафедральному Свято-Володимирському соборі. Її очолив Патріарх Філарет. Із ним служили близько 40 архієреїв, у тому числі митрополит Луцький і Волинський Михаїл та єпископ Володимир-Волинський Матфей.

Далі, незважаючи на сильний дощ, відбувся багатотисячний хресний хід на Володимирську гірку, у якому волинське духовенство традиційно передувало. Там перед пам’ятником рівноапостольному було відслужено молебень, за яким, зокрема, просили Бога про визволення України від нашестя чужинців.

Увечері канцлер протоієрей Микола Цап та 60 інших священиків нашої єпархії побували на заходах «З нами Бог» – мистецькій частині святкувань на Михайлівській площі. За словами віце-канцлера й старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного, в цій урочистості, зокрема, взяли участь душпастирі капеланської служби, луцьких міського та районного, Володимирського районного й Горохівського деканатів.

30 липня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо