Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Лист до редакції

ЛЕТЯТЬ ЛИСТИ НА РІДНУ ЗЕМЛЮ

Андрій БОНДАРЧУК,
голова Волинського крайового братства св. апостола Андрія Первозваного

Нелегке життя погнало в чужі краї мільйони українців. По-різному склались там їхні долі. Та навіть кращі матеріальні статки деяких щасливчиків не можуть угамувати тугу за рідною землею. У далекій Італії опинилась і наша братчиця з Луцька, журналіст за професією Галина Червоненко. У листах про своє життя-буття вона майже нічого не пише, зате розлого інформує про духовне і політичне.

Сестра Галина передала в дар Братству гарну інкрустовану рамку для портрета братчика Данила Братковського, фототипічне видання якого взяла з собою в Італію. У дар братській Хрестовоздвиженській церкві вона передала гарну скатертинку під Євангеліє, серветку, які на зборах Братства було вручено настоятелеві храму отцю Іванові Семенюку.

Через океан і два материки летять листи із м. Сакраменто (США) братчика із Маневич Федора Швеця, який там уже більше року і прагне якнайшвидше повернутися додому, тужить за рідним краєм. Листи Федора Васильовича завжди розлогі, цікаві. В одному із листів я йому надіслав примірник «Волинських єпархіальних відомостей», де йшлося про життя Братства й освячення могил вояків УПА в Маневицькому районі. Вісті з рідної землі надзвичайно схвилювали братчика.

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 4 (17)

27 квітня 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо