Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Дитяча сторінка

ВОСКРЕСІННЯ
(повчання)

Підготував священик Андрій РОТЧЕНКОВ

Воскресіння. Малюнок Ірини ДацюкСмерть Ісуса Христа на хресті дуже засмутила Його учнів. Для них Він був не лише добрим Другом, Вчителем, Порадником. Вони сподівалися, що Ісус очолить військо і визволить їхній рідний юдейський народ, який був поневолений римлянами та багато років терпів наругу і знущання. Але тепер Христос помер. Як Він може бути Визволителем? Вони цього не розуміли.

Після арешту і страти Вчителя апостоли  чекали, що і їх спіткає те саме. Тому вони переховувалися в одному з будинків у Єрусалимі, старанно зачиняючи двері на всі засуви.

А коли третього дня вранці жінки пішли до гробу Ісуса, то побачили, що гріб порожній. Ангел, якого вони бачили біля гробу, сказав їм: «Ісус живий!»

Учні схвильовано обговорювали подію. Вони ще не могли повірити, що Христос воскрес.

До будинку зайшов Петро. Обличчя його сяяло. «Друзі, я бачив Христа і розмовляв з Ним. Він дійсно воскрес!» – сповістив він. І звістки про воскресіння Вчителя надходили знову і знову.

Раптом Сам Ісус Христос з’явився серед кімнати і сказав: «Мир вам!»

Він показав їм рани від цвяхів на руках і ногах, а також бік, пробитий римським солдатом. Учні дуже зраділи, що Ісус знову з ними.

Христос розповів їм про те, що Він прийшов спасти від гріхів всіх людей на землі. Учні повірили в те, що Ісус є Син Божий, Його воскресіння це довело.

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 5 (18)

25 травня 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо