Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Світлина місяця

Заснування храму в Нових Кошарах (світлина)

Заснування храму в Нових Кошарах. Світлина з архіву священика Матвія Олійника

27 вересня, на Воздвиження чесного і животворчого хреста Господнього, з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла у с. Нові Кошари Ковельського районного деканату відправлено чин заснування однойменного храму й поставлення хреста. Богослужіння очолив декан протоієрей Іван Бонис. Із ним правили настоятель парафії священик Матвій Олійник, інше духовенство. До молитви долучилася голова сільради Галина Шепшелей. У проповіді о. Іван підкреслив важливість відродження українських храмів. Він закликав вірних до будівництва Божого дому задля майбутнього своїх дітей, щоб навчати їх основ віри, Господніх заповідей у своїй, рідній Церкві. Як повідомив о. Матвій, у часи Другої світової війни це село повністю згоріло, було знищено храм. На його місці спорудили клуб, який діє й тепер. Лише зі здобуттям незалежності України на пам’ять про святиню поруч поставили хрест.

31 жовтня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо