Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Дитяча сторінка

ЩАСТЯ СВІТИТИ ЛЮДЯМ
(оповідання)

Підготував священик Андрій РОТЧЕНКОВ, директор Центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку

Щастя світити людям. Малюнок Богдана Тимца, 16 років, ЛуцькЗлива спричинила багато неприємностей у селі. То тут, то там лежали повалені дерева. Надходив вечір, а світла не було. Настуся згадала, що зовсім недавно вони з мамою купили свічку, і почала шукати її. Нарешті, знайшлась! Дівчинка розрізала свічку на чотири частини, запалила одну з них, а решту віднесла сусідам.

– Доню, ти сьогодні зробила щасливими наших сусідів, ти подарувала їм світло в темряві, – сказала мама і ніжно подивилася на доньку. – Найбільше в світі я хотіла б, щоб у своєму житті ти була світлим промінчиком для інших.

Настуся не розуміла:

– Невже я можу стати промінчиком, адже я дівчинка?

– Зможеш, якщо будеш слухняною Ісусові Христу, якщо ти цього захочеш. Коли Спаситель ще жив на землі, то світив людям, тобто показував приклад, як потрібно жити, щоб не засмучувати Бога і бути щасливим. І ти намагайся брати приклад з Нього. Можливо, з тебе будуть сміятися, ти будеш натрапляти на різні труднощі та випробування. Але не дозволяй нікому і нічому позбавити тебе дорогоцінної дружби з Ісусом. Перед тим, як залишити нашу землю, Він сказав: «Ось Я перебуватиму з вами повсякденно, аж до кінця віку», – тобто пообіцяв, що завжди буде з нами. Розповідай Йому про свої почуття і тривоги. Щоденно дякуй за все, що трапляється у твоєму житті, за радісне і сумне. Допомагай кожному, хто потребує твоєї підтримки. Прокидайся з думкою: чим можу я сьогодні бути корисною? Кому можу сьогодні посвітити, щоб хтось побачив світло в темряві і захотів прийти до джерела цього світла – Бога? А Він обіцяє: того, хто дійде, чекає велика нагорода – вічне життя з Ним.

Волин. єпарх. відом.– 2007.– № 6 (31)

25 червня 2007 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо