Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Луцький міський деканат

Працівник МНС проводить лекцію з дотримання вимог пожежної безпеки для священнослужителів Луцьких міського та районного деканатів. Світлина інформаційної служби єпархії
МНС ПОПЕРЕДЖАЄ

У нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці для священнослужителів Луцьких міського та районного деканатів працівники МНС провели лекцію з дотримання вимог пожежної безпеки.

Як зазначив підполковник Володимир Нестеров, кілька років тому саме під час Різдвяних свят в області згоріло декілька дерев’яних храмів. Вони, щоправда, належали не Київському Патріархатові, але запобігати такому лихові потрібно всім, а значить слід знати, як дотримувались елементарних правил безпеки.

Вогнеборці закликали духовенство подбати про наявність вогнегасників, перевірити електромережі та інші заходи безпеки.

05 січня 2012 р.
Тимчасовий храм Великомучениці Катерини в Луцьку на вул. Ветеранів, 1а, поблизу міської клінічної лікарні. Світлина Ігоря Сацика
ПОКИ ЩО – КАПЛИЦЯ

Минулої неділі відправлено першу Літургію в тимчасовому храмі Великомучениці Катерини, що постав у Луцьку на вул. Ветеранів, 1а, поблизу міської клінічної лікарні. Інспектор з місійної діяльності єпархії протоієрей Юрій Близнюк – настоятель парафії – привітав парафіян із подією. Зазначив, що з Господньою допомогою та поміччю вірян сподівається невдовзі побачити на цьому місці величний Божий дім, у якому лунатиме молитва українською.

23 грудня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує нові дзвони храму Святителя Миколая Чудотворця в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії
НОВІ ДЗВОНИ В ЛУЦЬКУ

Учора, в день спомину святителя Миколая Чудотворця, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив престольний празник однойменної парафії обласного центру. Після Божественної Літургії біля храму було освячено нові дзвони.

Із владикою співслужили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, настоятель протоієрей Микола Гой, інше духовенство Луцьких міського й районного та Ківерецького деканатів. За Богослужінням високопреосвященний виголосив слово про важливість дзвонів.

За значний внесок у розбудову церкви архієрейські благословенні грамоти вручено жертводавцям Леонідові Джулинському та Юрієві Матчуку. На завершення вихованці парафіяльної недільної школи віршовано привітали учасників свята.

20 грудня 2011 р.
Скорботна хода в Луцьку в День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Світлина інформаційної служби єпархії
ПАМ’ЯТАЄМО
(оновлено)

26 листопада Україна вшановувала пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій. Цього дня у Луцьку молилися за спокій душ невинно загиблих українців.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, священнослужителі обласного центру, викладачі й вихованці Волинської православної богословської академії провели скорботну ходу від кафедрального собору Святої Трійці до Замкової площі. У заході взяли участь голова Волинської ОДА Борис Клімчук, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, міський голова Микола Романюк, представники громадськості.

Після короткої молитви біля Хрестовоздвиженського храму перед пам’ятним знаком Християнському милосердю волинян, хресний хід рушив до Замкової площі. Там, біля пам’ятника Жертвам політичних репресій відбувся мітинг-реквієм. Архієрей у співслужінні духовенства...

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив першу Літургію у храмі Святителя Йоана Золотоустого в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії
НАПЕРЕКІР ЛИХОМУ

У день пам’яті святителя Йоана Золотоустого в новозбудованому однойменному храмі обласного центру архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив першу Літургію. Із ним співслужили настоятель протоієрей Петро Атаманів, інше духовенство. Радість торжества розділили з усіма й меценати храму директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук, Тетяна Пилипович, родини Іванісіків, Попович, Тевонюків.

Вітаючи присутніх, владика зазначив: те, що цей тернистий шлях (храм будувався 6 років), вами пройдено, означає, що всі ці зусилля – немарні. Адже випробування, вставання після падінь, прикрощів приводять людину до Царства Небесного. Нині ми повинні радіти, бо отримали перемогу над дияволом, який завжди стоїть на заваді добрих справ. Якщо хочемо йти вперед – повинні забути всі негаразди, образи й навчитися прощати.

На завершення Богослужіння громаду радо привітали діти парафіяльної недільної школи.

05 грудня 2011 р.
Частина мощей святого великомученика й цілителя Пантелеймона на парафії Холмської ікони Божої Матері в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії
СВЯТИЙ ПАНТЕЛЕЙМОН У НАС

21–24 жовтня в Луцьку перебувала частина мощей святого великомученика й цілителя Пантелеймона, яку було привезено з Чернівецької єпархії.

Святиню зустріли на Київському майдані настоятель парафії Холмської ікони Божої Матері протоієрей Михайло Онищук (ініціатор паломництва), декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко) з братією, інше духовенство, викладачі й студенти Волинської православної богословської академії, віряни. Хресним ходом ковчег із мощами було перенесено до храму Холмської Богоматері, де протягом трьох днів постійно – і вдень і вночі – відправлялися Богослужіння й вірні прикладалися до святині.

24 жовтня мощі перенесли до кафедрального храму Святої Трійці. Їх зустрів тут архієпископ Луцький і Волинський Михаїл із іншими священнослужителями, відправив Божественну Літургію і виголосив слово про значення святих мощей у духовному житті православного християнина...

25 жовтня 2011 р.
Великомученик і цілитель Пантелеймон
СВЯТИЙ ПАНТЕЛЕЙМОН У ЛУЦЬКУ

21–24 жовтня в Луцьку перебуватиме частина мощей святого великомученика й цілителя Пантелеймона. Ця велика святиня вперше за 200 років покидає Чернівецьку єпархію, де постійно зберігається в одному із храмів.

21 жовтня о 13.00 – зустріч мощей на Київському майдані, хресний хід із ними до храму Холмської чудотворної ікони Божої Матері (сквер навпроти гімназії № 4). З 14.00 цього дня до 16.00 23 жовтня тут постійно – і вдень, і вночі – відправлятимуть Богослужіння, вірні прикладатимуться до святині.

23 жовтня о 16.00 – мощі хресною ходою буде перенесено в кафедральний собор Святої Трійці, де о 17.00 розпочнеться Вечірня з акафістом великомученику.

24 жовтня о 9.00 – Божественна Літургія, яку очолить архієпископ Луцький і Волинський Михаїл з нагоди свята Собору волинських святих і актового дня Волинської православної богословської академії...

18 жовтня 2011 р.
Новий іконостас у храмі Мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, що на території Луцького біотехнічного інституту. Світлина інформаційної служби єпархії
З НОВИМ ІКОНОСТАСОМ

30 вересня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новий іконостас у храмі Мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, що на території Луцького біотехнічного інституту. Чин освяти проведено з нагоди престольного празника. З владикою співслужили намісник луцького Замкового монастиря Архангелів ігумен Святополк (Канюка), настоятель парафії священик Андрій Ротченков та інше духовенство.

Після Божественної Літургії архієрей привітав усіх іменинників з днем ангела, наголосивши: «потрібно просто любити, просто вірити, просто надіятися – отоді буде порядок і гармонія у душі». Адже маючи ці чесноти, будь-які дії у повсякденному житті ґрунтуватимуться на основах лише любові, зазначив архіпастир, а «любов довготерпить, милосердствує, співстраждає, не заздрить».

До свята долучилися й діти з парафіяльної недільної школи, які привітали учасників торжества віршами та піснями.

04 жовтня 2011 р.
Відкриття новоствореного Музею історії Луцького Хрестовоздвиженського братства XVII–XXI століть. Світлина інформаційної служби єпархії
ПЕРШИЙ В УКРАЇНІ

27 вересня, на Воздвиження чесного і животворчого хреста Господнього, у приміщенні колишнього братського монастиря в Луцьку освячено новостворений Музей історії Хрестовоздвиженського братства XVII–XXI століть. Це перший в Україні музей братської організації.

Ідею втілило в життя Волинське крайове братство Святого апостола Андрія Первозваного (Луцьке Хрестовоздвиженське), яке очолює народний депутат України першого скликання Андрій Бондарчук, за сприяння обласного краєзнавчого музею (зокрема завідувача відділу давньої історії Олени Бірюліної). Чимало попрацювали дизайнер Микола Слатов, член Братства Валерій Романюк (ремонтні роботи) та багато інших.

Музей створено на науковому образотворчо-документальному матеріалі, творах волинських малярів Олександра Дишка і Володимира Жупанюка. Це, зокрема, портрети середньовічних...

30 вересня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл виголошує проповідь у храмі Святителя Феодосія Чернігівського під час Божественної Літургії з нагоди престольного празника. Світлина інформаційної служби єпархії
З ВІРОЮ, НЕ БАЙДУЖЕ

22 вересня, в день Знайдення й перенесення мощей святителя Феодосія Чернігівського, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в Феодосіївському храмі обласного центру. Із ним співслужили канцлер єпархії, луцький міський декан протоієрей Микола Цап, ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель парафії протоієрей Ігор Швець та інші священнослужителі.

Вітаючи всіх зі святом, владика виголосив проповідь про активну життєву позицію. Архієрей закликав наслідувати святителя Феодосія Чернігівського, не бути байдужими до того, що відбувається навколо нас: до ближніх, до Церкви. «Коли спадає думка не піти до храму чи не відвідати хворого, з цим треба боротися», – підкреслив він. Адже Господь показує нам Свою благодать: людина, спіткнувшись, але увірувавши, стає праведником, каліка – здоровим, зазначив архіпастир.

28 вересня 2011 р.
101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-180  181-190  191-243
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо