Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Луцький міський деканат

Священнослужителі й ченці нашої єпархії привезли до Тернополя точну копію Холмської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці з одноіменної луцької парафії. Світлина інформаційної служби єпархії
НАША РЕЛІКВІЯ – У ТЕРНОПОЛІ

Наприкінці минулого тижня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, священнослужителі й ченці нашої єпархії привезли до Тернополя точну копію Холмської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці з одноіменної луцької парафії (оригінал образа перебуває у Музеї волинської ікони). У супроводі святині взяли участь кацлер протоієрей Микола Цап, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко), настоятель згаданої парафії протоієрей Михайло Онищук, багато інших священнослужителів.

Урочиста зустріч ікони відбулась на майдані Перемоги, де її зустрічали архієпископ Тернопільський і Кременецький Іов, єпископи Вінницький і Брацлавський Онуфрій, Тернопільський і Теребовлянський Павло, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон. Як зазначено на сайті Tk-eparhia.org.ua, не оминули увагою цю подію і представники державної влади, зокрема міський...

28 вересня 2011 р.
Під час паломництва до Холмської чудотворної ікони Богоматері. Світлина інформаційної служби єпархії
ДО БОГОРОДИЦІ ХОЛМСЬКОЇ

Щороку 21 вересня, на Різдво Пресвятої Богородиці, відбувається традиційне паломництво до Холмської чудотворної ікони Богоматері, оригінал якої перебуває у Музеї волинської ікони (за церковним календарем цього дня особливо вшановується цей образ).

З нагоди престольного празника в луцькому храмі на честь Холмської відбулася Божественна Літургія, яку очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні з настоятелем протоієреєм Михайлом Онищуком, духовенством із Тернопільщини, Рівненщини, Буковини. Під час Служби Божої владика виголосив слово про вшанування Холмської ікони Божої Матері. Зазначив, що цей образ даний нам, аби, звертаючись із вірою до Матінки Божої, ми отримували просиме й не забували про Її покровительство, передаючи цю духовність від покоління до покоління...

27 вересня 2011 р.
Герб Волинського братства Апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського)
ВІДКРИВАЄМО МУЗЕЙ

Завтра, на Воздвиження чесного і животворчого хреста Господнього, відбудеться відкриття Музею історії Луцького братства (XVII–XXI ст.) за адресою: Луцьк, вул. Кондзелевича, 5.

О 10.00 розпочнеться святкова Божественна Літургія у Хрестовоздвиженському храмі, яку очолить архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, а о 12.00 – освячення музею, нагородження «винуватців» його створення, перша екскурсія та реалізація братської літератури зі штемпелем першого дня.

Волинська духовна консисторія, крайове братство Святого апостола Андрія Первозваного (Луцьке Хрестовоздвиженське), обласний краєзнавчий музей запрошують священнослужителів, мирян, представників громадськості та ЗМІ розділити радість торжества.

26 вересня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує хрест і місце під будівництво храму Апостола Андрія Первозваного в Луцьку, по вул. Боженка, між ринком і підшипниковим заводом (ЛПЗ). Світлина інформаційної служби єпархії
БОЖА СПРАВА

На околиці Луцька постане новий храм. Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест і місце під будівництво церкви Апостола Андрія Первозваного по вул. Боженка, між ринком і підшипниковим заводом (ЛПЗ). Із владикою співслужили настоятель парафії священик Сергій Медвєдєв та інше духовенство.

Вітаючи учасників богослужіння, владика зазначив: «Я дуже радий, що в Луцьку буде ще один храм. Радію, що ми зростаємо, піклуємося не тільки про земне, а й про піднесене, далекоглядне, масштабне. Це свідчить про широту душі. Не про скупість і її загрубілість». Архієрей підбадьорив настоятеля і парафіян, закликаючи не боятися майбутньої великої праці, адже це Божа справа, і до неї долучатимуться небайдужі, яких на Волині немало.

08 серпня 2011 р.
Патріарх Філарет освячує хрест і місце під будівництво храму Великомучениці Катерини в Луцьку (вул. Ветеранів, 1а, біля міської лікарні). Світлина Леоніда Максимова
ПАТРІАРХ ПРИБУВ У ЛУЦЬК

На Волинь прибув Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Його першосвятительський візит розпочався відвіданням парафії Великомучениці Катерини в Луцьку (настоятель протоієрей Юрій Близнюк). Святійшого владику супроводжували архієпископ Луцький і Волинський Михаїл та канцлер протоієрей Микола Цап.

Первоієрарх Київського Патріархату освятив хрест і місце під будівництво Свято-Катерининського храму (вул. Ветеранів, 1а, біля міської лікарні) і звернувся до духовенства й мирян зі словом.

Біля брами кафедрального собору Святої Трійці Патріарха зустріли священнослужителі на чолі з деканом протоієреєм Миколою Нецькаром, голова обласної ради Володимир Войтович, міський голова Микола Романюк, багато вірян. Після молебня в соборі, Святійший владика сказав коротку проповідь...

12 червня 2011 р.
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Світлина Сергія Дубинки
ПОМОЛІМОСЬ ІЗ ПАТРІАРХОМ!

Волинська духовна консисторія запрошує на Богослужіння в Луцьку, які очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет з нагоди Свята Трійці, П’ятдесятниці.

12 червня, неділя: 18.30 – освячення хреста й місця під будівництво храму Великомучениці Катерини (вул. Ветеранів, 1а, біля міської лікарні); 19.00 – зустріч Святійшого владики на майдані кафедрального собору Святої Трійці, подячний молебень.

13 червня, понеділок, 9.00 – Божественна Літургія в Свято-Троїцькому соборі (відправу транслюватиме в прямому ефірі Волинська обласна державна телерадіокомпанія).

Представників засобів масової інформації, які бажають поставити запитання Первоієрарху нашої Церкви, запрошуємо прибути 13 червня о 12.00 в прес-службу єпархії (Градний узвіз, 1).

11 червня 2011 р.
Зліва направо: священик Микола Савчук, протоієрей Віктор Михалевич, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл – на міжнародній науковій конференції «Святі землі Волинської» у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки
СІЛЬ НАШОГО КРАЮ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл із священиками взяв участь у міжнародній науковій конференції «Святі землі Волинської», що відбувалася у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки під патронатом, зокрема, нашого владики. Організатори заходу – Інститут церковних досліджень ВНУ та інші установи й організації.

Звертаючись до присутніх, владика наголосив на важливості проведення конференції такого рівня саме на Волині. Він зазначив, що розкриваючи невідомі сторінки історії та заново відкриваючи святих, ми повинні подивитися й на сучасних вірян, котрі своїм справжнім християнським життям показують кожному з нас шлях до спасіння...

07 червня 2011 р.
Храмове свято луцької парафії Великомученика Юрія Переможця. Світлина інформаційної служби єпархії
ЗА ПРИКЛАДОМ СВЯТИХ

У день пам’яті Великомученика Юрія Переможця архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у Свято-Юріївському храмі обласного центру. Із ним співслужили канцлер протоієрей Микола Цап (настоятель парафії), ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, духовенство луцьких міського і районного деканатів. Радість торжества з усіма розділили командир луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби України Олексій Шепілов з офіцерами, голова Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий стан» Віталій Приймак, вихованці військового ліцею.

Владика нагородив золотим наперсним хрестом капелана Волинської обласної лікарні священика Назара Бабія та священика Миколу Лесюка й освятив ікону преподобного Іллі Муромця в яскраво оздобленому кивоті, у яку вмонтовано частинку мощей святого...

11 травня 2011 р.
Поминальний захід біля пам’ятного знака, присвяченого героям Крут, на одноіменній вулиці в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії
НАДІЯ НА МОЛОДЬ

29 січня, у день 93-ї річниці бою під Крутами, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні з духовенством кафедрального Свято-Троїцького собору відправив панахиду біля пам’ятного знака на вулиці Героїв Крут за упокій їхніх душ. Разом із усіма молилися луцький міський голова Микола Романюк, представники громадськості, ліцеїсти.

За Богослужінням владика виголосив слово про вшанування загиблих студентів – оборонців Вітчизни. У той час, коли наші провідники не змогли згуртовано діяти, захищаючи державу, саме молодь стала на захист незалежності України, віддаючи за неї свої життя, підкреслив архієрей. Минуло багато часу, та чи суттєво змінилося щось відтоді? Як і на початку XX ст., ми не стали згуртованою нацією, бо озираємося то на Схід, то на Захід. Проте є надія, що сьогоднішня молодь буде рішуча й активна і зможе відстояти культуру, традиції й незалежність держави, сказав архієрей...

31 січня 2011 р.
Луцька Миколаївська парафія відзначає храмове свято, яке очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл (із фотосесією). Світлина інформаційної служби єпархії
ХРАМОВЕ ТОРЖЕСТВО

Учора, в день святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив урочисту Літургію в Миколаївському храмі Луцька з нагоди престольного празника. Із ним співслужили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, настоятель протоієрей Микола Гой та інше духовенство.

За Богослужінням владика виголосив проповідь про цього угодника. Зокрема, зазначив, що святитель не лише робив добрі вчинки, а й відзначився великою стійкістю православної віри. Пам’ятаючи це, ми в повсякденному житті повинні наслідувати його в усьому. «Нехай за молитвами святителя Миколая дійдуть і до нас дари милосердя, щедрості, добра, твердості віри», – підкреслив архієрей.

Після відправи діти парафіяльної недільної школи урочисто привітали присутніх, співаючи пісень та читаючи вірші.

20 грудня 2010 р.
111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-180  181-190  191-200  201-243
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо