Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Мистецтво

«ОРАНТА» В КИЄВІ

23 жовтня 2006 р.

Архієрейський хор «Оранта» за Богослужіння у кафедральному соборі Святої Трійці. Фото прот. Віталія СобкаАрхієрейський хор «Оранта» виступив з двома концертами в Києві в рамках XVII-го міжнародного фестивалю «Київ Музик Фест ’ 2006», який приймала столиця 29 вересня – 7 жовтня. Відомий не лише на Волині чи Україні творчий колектив виконував старовинну й сучасну духовну та світську музику в Золотоверхий Михайлівський соборі та Київській філармонії.

 

 

23 жовтня 2006 р.
ПИСАНКОВИЙ ДИВОСВІТ

18 квітня 2006 р.

Писанки. Фото Сергія ДубинкиЗ благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко взяв участь у відкритті 10-ї виставки-конкурсу «Писанковий дивосвіт» у Луцькій дитячій художній школі. Вітаючи організаторів і учасників заходу, священик зазначив, що Церква дуже цінує національні пасхальні традиції, а представлені писанки, виконані дитячими руками, – це молитва у фарбах, як прославляє воскреслого Спасителя.

Насамкінець відбулася церемонія відзначення дітей, які створили найкращі писанки. Окрім отця Віталія цінні подарунки...

18 квітня 2006 р.
ГРАН-ПРІ – ЦЕРКОВНОМУ ХОРОВІ

28 лютого 2006 р.

Єпископ Михаїл і священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці відправляють молебень з нагоди початку конкурсу. Фото прот. Віталія СобкаДнями в Луцьку проходив IV Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Лесі Українки. На запрошення організаторів у його урочистому відкритті взяв участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Разом із священнослужителями кафедрального собору Святої Трійці він відправив молебень і окропив учасників освяченою водою.

Конкурс зібрав найкращі хорові колективи з Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Харківської та Хмельницької областей. За його підсумками, на підставі рішення авторитетного журі, очолюваного відомою композиторкою Лесею Дичко, гран-прі присуджено архієрейському хорові...

28 лютого 2006 р.
У ЛУЦЬКОМУ СОБОРІ ОСВЯЧЕНО НОВІ ДЗВОНИ

20 лютого 2006 р.

Єпископ Михаїл виголошує проповідь перед освятою нових дзвонів для кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Фото прот. Віталія СобкаЧотири нових дзвони для кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку освятив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Їх вилито торік на ливарному заводі в Нововолинську зі спеціально підібраного сплаву, який забезпечує якісне звучання відповідно до вимог Церкви.

Новоосвячені дзвони доукомплектують дзвіницю Свято-Троїцького собору. Їх приблизна маса відповідно 100, 60, 30 і 5 кілограмів. Три з них названі на честь правлячих архієреїв Волинської кафедри – митрополитів Іоана (Бондарчука) та Якова (Панчука) і нині правлячого єпископа Михаїла (Зінкевича)...

20 лютого 2006 р.
НА КАТОЛИЦЬКОМУ КОНЦЕРТІ

29 січня 2006 р.

Єпископ Михаїл на зарошення римсько-католицього єпископа Маркіяна побував на великому концерті хору кафедрального собору святих Петра й Павла. Оскільки хор представив слухачам піснеспіви як західної так і східної християнських традицій, перед його виступом до присутніх звернулися ієрархи обох Церков і висловлювали необхідність спільної праці задля вирішення загальнохристиянських проблем сучасності.

29 січня 2006 р.
РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ТЕЛЕРАДІОМАРАФОН
«БОГ БАГАТИЙ МИЛОСЕРДЯМ»

20 січня 2006 р.

На сцені Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка – учасник Різвяного благодійного телерадіомарафону «Бог багатий милосердям» – хор Луцької Свято-Юр’ївської церкви Київського Патріархату. Фото прот. Віталія СобкаВперше на Волині відбувся Різдвяний благодійний телерадіомарафон «Бог багатий милосердям» – спільний проект Волинської Ради Церков, обласної державної адміністрації та Волинської державної телерадіокомпанії.

Протягом дня обласне телебачення та радіостанція «Луцьк» транслювали в прямому ефірі виступи церковних творчих колективів набільших волинських християнських Церков із обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевчанка, подавали сюжети з дитячих будинків, виступи керівників підприємств, організацій та установ, представників громадськості Волині з обговоренням проблем...

20 січня 2006 р.
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «РІЗДВЯНА МІСТЕРІЯ»

18 січня 2006 р.

Благочинний кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець, священнослужителі та архієрейський хор «Оранта» взяли участь у відкритті VI Міжнародного фестивалю «Різдвяна містерія», який протягом кількох днів демонстував лучанам акторську майстерність лялькових колективів України, Білорусі, Польщі, Росії, Словаччини, наповнюючи обласний центр різдвяним духом.

18 січня 2006 р.
РІЗДВЯНИЙ КОНЦЕРТ У КОВЕЛІ

8 січня 2006 р.

У Ковельському Будинку Просвіти відбувся благодійний вечір колядок. Його активними організаторами та учасниками виступили священики Ковелі та церковні хори, – повідомив протоієрей Анатолій Александрук, міський благочинний. 7 церковних і 12 світських колективів співали різдвяні піснеспіви, колядки та ставили вертепи. На вечорі був присутній міський голова Ярослав Шевчук, представники громадськості.

08 січня 2006 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-108
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо