Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Мистецтво

Церковний хор маневицької парафії Святої Трійці – на фестивалі церковних хорових колективів у м. Кузнецовськ Рівненської обл. Світлина з архіву священика Михайла Мельничука
Із церковним співом – до Кузнецовська

Священики й миряни Маневицього деканату взяли участь у фестивалі церковних хорових колективів у м. Кузнецовськ Рівненської обл...

24 вересня 2012 р.
Благословення народам

У луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відправили молебень із нагоди відкриття ХІІІ Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором»...

22 серпня 2012 р.
Музей волинської ікони, виставка «Образ святого Миколая Чудотворця в іконописі, стародруках, металопластиці і декоративно-прикладному мистецтві XVII–XXI століть». Світлина з сайта Volynnews.com
Нові лики святого

15 травня інспектор з питань місійної діяльності консисторії протоієрей Юрій Близнюк побував у Музеї волинської ікони, де взяв участь у відкритті виставки «Образ святого Миколая Чудотворця в іконописі, стародруках, металопластиці і декоративно-прикладному мистецтві XVII–XXI століть».

Звертаючись до учасників заходу, о. Юрій зазначив: недаремно наші предки обрали Миколая Мирлікійського своїм покровителем, адже він – могутній заступник за нас перед Богом. Також душпастир подякував усім, хто долучається до збереження духовної спадщини.

На виставці представлено більше 100 експонатів із різних колекцій, які відображають образ угодника. Оглянути експозицію можна буде до кінця літа.

21 травня 2012 р.
Протоієрей Юрій Близнюк
МАЛЕНЬКІ ШЕДЕВРИ

6 квітня інспектор з питань місійної діяльності духовної консисторії протоієрей Юрій Близнюк побував на відкритті 16-ї виставки-конкурсу «Писанковий дивосвіт» у Луцькій художній школі. В урочистостях взяли представники влади й громадськості.

Від імені митрополита Луцького і Волинського Михаїла о. Юрій привітав гостей та учасників виставки, побажав наснаги у відродженні українського писанкарства.

Цьогоріч на конкурсі представлено 745 писанок 215 юних майстрів. Виставку можна відвідати до 1 травня.

12 квітня 2012 р.
«Пророцтво Адама» з поетичного епосу Брата Віктора «Діяння небожителів»
ВІДРОДЖУЮЧИ РЕЛІГІЙНУ ДРАМАТУРГІЮ

31 березня на хвилях Волинського радіо і Радіостанції «Луцьк» прозвучала радіоп’єса «Пророцтво Адама» за однойменною трагедією Брата Віктора (псевдонім літредактора інформаційно-видавничого центру нашої єпархії В. Гребенюка) з його поетичного епосу «Діяння небожителів». Автор сценарію Андрій Роїк, звукорежисер Світлана Рибальченко, ролі виконували актори професійних театрів Луцька.

Цією п’єсою волинські митці мовлення розпочали проект «Вечір радіотеатру». Колись «театр перед мікрофоном» був популярним жанром, але згодом про нього незаслужено забули. Останнім часом радіоп’єси знову стали звучати в українському ефірі.

«Діяння небожителів» здобули третє місце на конкурсі «Європейська християнська книга – 2011», проведеному Міжнародною християнською торговою спілкою в рамках Франкфуртського книжкового ярмарку. Твір містить десять попарно скомпонованих одноактних трагедій і драм із минулого Церкви. Однак формат 20-хвилинної передачі...

02 квітня 2012 р.
Концерт постової пісні «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико» У Турійську. Світлина з архіву протоієрея Миколи Даньківа
ПЕРЕДПАСХАЛЬНІ НОТИ

У Турійському районному будинку культури відбувся концерт «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико». Як повідомив інформаційній службі єпархії декан протоієрей Микола Даньків, цього року захід пройшов утретє. У виконанні дев’яти місцевих церковних хорів прозвучали постові пісні. Ведучим концерту був о. Микола, а глядачами – мешканці райцентру, вірні як Київського, так і Московського Патріархатів. Концерт відбувся за сприяння ВО «Свобода».

26 березня 2012 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує іконостас у храмі Великомучениці Катерини луцького Свято-Василівського жіночого монастиря. Світлина інформаційної служби єпархії
ІКОНОСТАС В ОБИТЕЛІ

У храмі Великомучениці Катерини Василівського жіночого монастиря, що в обласному центрі, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив іконостас. Молитовно приєдналися до події черниці обителі й парафіяни.

За Богослужінням владика виголосив проповідь про значення ікон. Зокрема зауважив, що споглядаючи на образи, ми в молитві звертаємося до тих, хто зображений. Святі угодники Божі – наші заступники, друзі. Тож можна сказати, що ікон багато не буває, як не буває забагато друзів. І чим більше матимемо святих покровителів, тим більше отримаємо від Бога, підкреслив архіпастир.

09 грудня 2011 р.
Перша відправа нового україномовного акафіста Пресвятій Богородиці перед її образом «Нерушима Стіна». Світлина інформаційної служби єпархії
ПЕРША ВІДПРАВА НОВОГО АКАФІСТА

Цими днями наша Церква відзначає 1000-ліття закладення київського собору Святої Софії – головного храму Русі-України. Із цієї нагоди сьогодні архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні з духовенством кафедрального собору Святої Трійці вперше відслужив новий україномовний Акафіст Пресвятій Богородиці перед її образом «Нерушима Стіна» у храмі Великомучениці Катерини луцького Свято-Василівського жіночого монастиря. Нерушимою ця центральна ікона Софійського храму (більше відома як «Київська Оранта») іменується тому, що стіна, на котрій вона зображена, – єдина, яка дійшла без перебудов і реконструкцій. Це символ непорушності Церкви, стійкості нашого народу...

18 жовтня 2011 р.
Протоієрей Олександр Безкоровайний. Світлина інформаційної служби єпархії
ЦІННА ЕКСПОЗИЦІЯ

Учора віце-канцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяв участь у відкритті виставки волинського релігійного живопису XVIII – початку XIX століть «Божественні лики. Між Сходом і Заходом» у Музеї волинської ікони.

Звертаючись до присутніх, о. Олександр зазначив, що завдання ікони – налаштувати людину до молитви, незалежно, де вона перебуває, – чи в храмі, чи в такому унікальному місці як цей музей. Образ – це посередник між нами і тим, хто на ньому зображений.

В експозиції представлено сакральні роботи, що поєднують традиції малярського мистецтва, поширені як у Православ’ї, так і в Католицизмі.

17 травня 2011 р.
ОСЯВАТИ ЖИТТЯ ТАЛАНТОМ

Капелан Волинського національного університету ім. Лесі Українки й Інституту ім. В. Липинського МАУП протоієрей Віктор Михалевич взяв участь у відкритті 15-ї виставки-конкурсу «Писанковий дивосвіт» у Луцькій художній школі. Священик був подивований неабияким артистичним умінням учнів, різноманітним технікам обробки великодніх яєць, багатством індивідуальних стилів.

У пастирському слові юним митцям панотець зазначив, що вони роблять боговгодну справу. Адже Господеві кожен із нас повинен приносити все найкраще, особливо присвячувати служінню Богові й ближнім свій талант, який дав Творець.

26 квітня 2011 р.
11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-108
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо