Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Іваничівський деканат

ВІД ХАТИ ДО ХАТИ

Освятити приміщення – річ звичайна: освячують офіси, квартири, будинки... А ось священнослужителі парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієреї Андрій (настоятель) і Василь Мельничуки минулої неділі освятили цілу вулицю.

Довго чекали мешканці Банкової (таку назву одержала вулиця), щоб їм проклали належне тверде покриття, і ось нарешті сталося. А коли діждалися – її жителі та селищний голова Віктор Вілентко запросили духовенство. Як повідомила єпархіальній прес-службі паніматка Тетяна Мельничук, отці освятили вулицю, побажали мешканцям, щоб Боже благословіння завжди перебувало на цьому шляху та щоб ангел-охоронець завжди провадив їх добрими дорогами.

17 вересня 2009 р.
Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
Рясне благословення луцьким випускникам. Світлина прот. Віталія Собка
ДОБРЕ ЗАКІНЧЕННЯ, ДОБРИЙ ПОЧАТОК

Нині в православних церквах – чимало молоді, але цими днями юних облич у храмах було особливо багато. Адже останніми роками встановилась традиція: одержавши атестати, випускники середніх навчальних закладів спершу йдуть у церкву подякувати Богові за здобуту освіту, отримати благословіння перед тим як розпочати новий життєвий етап.

Цього року 1675 лучан закінчили навчання у школах. Найкращі з них – медалісти, лідери учнівського самоврядування, переможці різноманітних олімпіад – зібралися 26 червня в народному домі «Просвіта». З поміж інших їх привітав та благословив на доросле життя архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.

Того ж дня владика, декан Свято-Троїцького кафдерального собору протоієрей Микола Нецкар, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, інші священнослужителі відслужили численні подячні молебні. Адже до головного храму Волині прийшли випускники п’ятнадцяти...

29 червня 2009 р.
СВЯТО МЕДИКІВ – ПО-ХРИСТИЯНСЬКИ
(оновлено)

19 червня на запрошення обласної клінічної лікарні з нагоди Дня медичного працівника архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував на святковому вечорі в Палаці учнівської молоді. Разом із деканом протоієреєм Миколою Нецкаром та іншими священнослужителями Свято-Троїцького собору владика відслужив молебень, привітав головного лікаря Івана Сидора і весь медперсонал зі святом, нагородив благословенними грамотами за активну працю на Божій ниві лікаря Василя Іщука й аптекарку Людмилу Ніколаєву.

Того ж дня в домі «Просвіта» селища Іваничі відбулись урочисті заходи із цієї ж нагоди. Як повідомив прес-службу єпархії протоієрей Василь Мельничук, привітати медиків району прибули декан протоієрей Ярослав Мельничук разом із настоятелем місцевої парафії...

22 червня 2009 р.
Освячення автотранспорту в Іваничах. Світлина Тетяни Мельничук
ОСВЯТИЛИ КОЛІСНИЦІ

В Іваничах священнослужителі парафії Казанської ікони Божої Матері протоієреї Андрій (настоятель) і Василь Мельничуки на подвір’ї храму освятили десятки засобів пересування – легкові й вантажні авто, мотоцикли, скутери, велосипеди. Взагалі, освячення транспорту, або ж колісниць, як сказано у богослужебних текстах, – не дивина в Церкві. Але щоб так масово, то це, мабуть, уперше в нашій єпархії.

У проповіді о. Андрій наголосив: «Сьогодні ми просимо Всемилостивого Бога, щоб Він невидимо приставив ангелів-охоронителів до вас, щоб вони оберігали в дорозі». Насамкінець усім водіям подарували пам’ятні образки.

Отець Василь повідомив єпархіальній прес-службі, що ініціатива душпастирів про спільну молитву й освячення автотранспорту припала до душі багатьом парафіянам – власникам транспортних...

29 травня 2009 р.
Іваничівське духовенство відправляє панахиду в урочищі Прощаниця. Світлина Тетяни Мельничук
МИНУЛЕ – БЛИЗЬКО

У день пам’яті перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця в урочищі Прощаниця у Завидівському лісі на Іваничівщині декан протоієрей Ярослав Мельничук з духовенством району відслужив панахиду за полеглими козаками та повстанцями. Козаки загинули тут від рук поляків, а вояки УПА прощались один з одним на цьому місці, бо не знали, чи повернуться з бою. Влітку 1943-го після сутички з німцями тут поховано 47 повстанців та мешканців навколишніх сіл, що загинули в каральній акції окупантів. До радянських часів у цьому урочищі було побудовано капличку, на свято Весняного Миколая відправляли панахиду. Після осені 1939 року все це було зруйновано, але останніми роками відновлено.

Протоієрей Василь Мельничук повідомив єпархіальній прес-службі, що багато молоді, людей старшого віку з різних районів, зокрема колишніх учасників Української повстанської армії, прибуло, аби віддати шану полеглим воїнам. Отець Ярослав привітав усіх зі святом і зауважив: «Сьогодні у сивочолих...

25 травня 2009 р.
Архієпископ Михаїл перед пам’ятним знаком депортованим холмщакам. Світлина прот. Віталія Собка
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ
(оновлено)

Духовенство нашої єпархії взяло участь у заходах з нагоди Дня Перемоги. В обласному центрі архієпископ Луцький і Волинський Михаїл став учасником урочистої ходи від Театрального майдану до міського Меморіалу. Тут після мітингу-реквієму на честь героїв Другої світової війни владика поклав квіти до пам’ятних знаків і відправив заупокійні літії біля центрального обеліска та монумента жертвам депортацій. З архієреєм співслужили канцлер протоієрей Микола Цап, обласний і луцький міський декан протоієрей Іван Семенюк, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецкар, ректор духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та інші священнослужителі.

«Бережімо незалежність України в мирі, порозумінні й любові, – закликав присутніх архієпископ Михаїл. – Щоб жертва наших батьків, які поклали своє життя у тій страшній війні, які були депортовані, репресовані людоненависницькими режимами того часу, не була для нас даремною»...

12 травня 2009 р.
НЕ ПІДЛЯГАЄ ЗАБУТТЮ
(оновлено)

У третю неділю по Воскресінні Христовому в Іваничах відбувся уже традиційний хресний хід до кургану слави, де покояться патріоти, закатовані радянською владою в тюрмі НКВД. З усього району туди звозили людей, які жили ідеєю незалежної держави, згадують очевидці.

Чимало дітей, молоді, людей старшого покоління цього дня прийшли до кургану віддати шану загиблим. Священнослужителі парафії Казанської ікони Божої Матері протоієреї Андрій (настоятель) і Василь Мельничуки відправили панахиду. У проповіді о. Андрій наголосив на важливості пам’ятати історію свого краю: «Ми не повинні забувати про тих, хто віддав своє життя тільки за те, що любив рідну землю».

Також відбувся мітинг, в якому взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Березюк, голова райради Людмила Лазаренко та селищний голова Віктор Вілентко.

05 травня 2009 р.
ПОБАЖАЛИ СОЛОМОНОВОЇ МУДРОСТІ

24 грудня 2008 р.

Світлина з prosto.lutsk.uaУ День працівників суду, канцлер протоієрей Микола Цап, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці відвідали Адміністративний, Господарський і Апеляційний суди, привітали їх працівників з професійним святом.

Того ж дня настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієрей Андрій Мельничук привітав місцевих працівників суду. «Нелегка праця судді, вона досить відповідальна. Нехай же Всемилостивий Господь завжди дає вам велику мудрість у вашій нелегкій діяльності», – сказав душпастир.

24 грудня 2008 р.
СВЯТО У РАДОВИЧАХ

2 грудня 2008 р.

Храм Успіння Пресвятої Богородиці в с. Радовичі Іваничівського деканату. Світлина Ярослави БлизнюкУ день пам’яті святителя Йоана Золотоустого парафія Успіння Пресвятої Богородиці в с. Радовичі Іваничівського деканату відсвяткувала 15-у річницю свого храму. З благословіння єпископа Луцького і Волинського Михаїла урочистості очолив декан протоієрей Ярослав Мельничук. Він разом із настоятелем протоієреєм Михайлом Морозом та іншими священнослужителями відслужив Божественну Літургію і виголосив проповідь про значення храму в житті християнина. Свято завершилося традиційною хресною ходою навколо церкви.

02 грудня 2008 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-76
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо