Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Іваничівський деканат

ПРАЗНИК З АРХІЄРЕЄМ

7 листопада 2008 р.

Храм Казанської ікони Божої Матері в Іваничах. Світлина Данила ЗінкевичаДнями на іваничівській парафії Казанської ікони Божої Матері відзначили храмове свято, яке очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили декан протоієрей Ярослав Мельничук, настоятель протоієрей Андрій Мельничук та все духовенство деканату. У проповіді владика розповів про роль Богородиці для спасіння кожного християнина. «Божа Матір є молитвеницею, заступницею та покровителькою усього світу», – підкреслив преосвященний.

Дуже гарний піснеспів пролунав з уст ігумені Марії та насельниць монастиря Різдва Христового з Володимира, які теж прибули на це свято. Діти недільної школи також прославляли Діву Марію піснеспівами та віршами...

07 листопада 2008 р.
ДЕСЯТА ПРОЩА

3 листопада 2008 р.

Протоієрей Андрій Мельничук та миряни іваничівської парафії Казанської ікони Божої Матері в Почаєві. Світлина Тетяни МельничукМиряни іваничівської парафії Казанської ікони Божої Матері вдесяте за цей рік провели паломництво до святинь Свято-Успенської почаївської лаври. Організував і очолив цю поїздку, як і всі попередні, настоятель протоієрей Андрій Мельничук.

Клірик парафії протоієрей Василь Мельничук повідомив єпархіальній прес-службі, що за традицією прочани окрім лаври побували й у монастирі Святого Духа, що неподалік Почаєва (колишній лаврський скит), на чернечому кладовищі, джерелі Праведної Анни. На Божій горі було відслужено молебень. Священик ділиться: «Враження від паломництва двоякі. З одного боку, великий трепет перед однією з найбільших святинь Волинського краю, з іншого – розчарування, що й донині відчувається ворожість окремих ченців, які в догоду своїм політичним уподобанням відмовляють у найсвятішому – молитві».

03 листопада 2008 р.
ДО ПРАЦІ – З БЛАГОСЛОВЕННЯМ

26 жовтня 2008 р.

Іваничівська цукроварня розпочала сезонні роботи з молитви. Світлина Тетяни МельничукВ Іваничах сезон цукроваріння традиційно розпочинається з молитви. Тож і цього року настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук на прохання директора приватного підприємства «Європацукор» Ярослава Каузи освятив цукроварню, звернувся до її працівників з пастирським словом.

26 жовтня 2008 р.
ПОКРОВСЬКІ УРОЧИСТОСТІ
(оновлено)

20 жовтня 2008 р.

Під час освяти монумента «Синам єдиної України» у с. Маяки Луцького районного деканатуСвято Покрови Пресвятої Богородиці віддавна особливо шанується українським воїнством. Тож і цього року 14 жовтня було насичено різноманітними подіями, які так чи так стосувалися духовності й війська.

Того дня єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив монумент «Синам єдиної України» у центрі села Маяки (історична назва – Княгинінок) Луцького районного деканату. За радянських часів тут стояв пам’ятник «Воїну-визволителю». Він мав деяку мистецьку вартість, тож його зберегли і доповнили іншими елементами. Таким чином скульптор Ірина Дацюк створила нову композицію. Вона зображає вояка Української повстанської армії та солдата Червоної армії – не як супротивників, а як борців за волю Батьківщини (її у композиції символізує матір з дитятком). Увінчує монумент святий хрест...

20 жовтня 2008 р.
ТАК І МАЄ БУТИ

2 жовтня 2008 р.

Протоієрей Андрій Мельничук із водіями Іваничівського цукрового заводу. Світлина Тетяни МельничукЯк повідомляє протоієрей Василь Мельничук, сьогодні на Іваничівському цукровому заводі на прохання водіїв відбулось освячення автотехніки перед початком осінньо-польових робіт. Настоятель місцевої парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук, освячуючи автомобілі, сказав: «Дуже добре, що ваша справа розпочинається з молитви і благословіння, так повинен робити кожен християнин». Після Богослужіння шоферам було подаровано образки.

02 жовтня 2008 р.
СЛОВА ЗВОРУШУЮТЬ, А ПРИКЛАД НАДИХАЄ

29 вересня 2008 р.

Учасники вшанування полеглих повставнців в Іваничах. Світлина Тетяни МельничукКожного року останньої неділі вересня небайдужі мешканці Іванич збираються на віче біля хреста, встановленого на місці загибелі воїнів Української Повстанської Армії, щоб просити в Господа мирного спочинку їх душам. Заупокійною молитвою вшановували пам’ять полеглих молодих героїв і цього року. Панахиду відслужив настоятель місцевої парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук. Звертаючись до присутніх, він наголосив на цінності жертовної любові, яку власним прикладом явили молоді борці за незалежність Батьківщини. У богослужінні взяли участь голова райради Людмила Лазаренко, голова селищної ради Віктор Вілентко, інші представники влади та громадськості, – повідомив клірик парафії протоієрей Василь Мельничук...

29 вересня 2008 р.
БЛАГОСЛОВЕННЯ РЯТУВАЛЬНИКАМ

12 вересня 2008 р.

Настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієрей Андрій Мельничук з місцевими рятувальниками. Світлина Тетяни МельничукДнями в Іваничах проходили навчання пожежників. На запрошення керівника іваничівського відділення пожежної частини Василя Хороста побував на них настоятель місцевої парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук. Закликавши на вогнеборців Господнє благословення, він побажав, щоб милість Божа ніколи не покидала їх, а ангели-хоронителі завжди оберігали в нелегкій і небезпечній праці. Як повідомив єпархіальній прес-службі клірик парафії протоієрей Василь Мельничук, по завершенню цього дійства о. Андрій кожному рятувальникові подарував образок.

12 вересня 2008 р.
УСПЕНСЬКІ НОВИНИ

1 вересня 2008 р.

28 серпня єпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив престольне свято Свято-Успенського храму Володимирського жіночого монастиря Різдва Христовго. Під час Божественної Літургії він виголосив велику проповідь, в якій звернув особливу увагу на те, що Богородиця, будучи в усьому людиною, стала «незрівнянно славнішою за серафимів», являючи для нас взірець відданості Божій волі. Тож Її Успіння являє нам винятково важливу грань людської природи щодо життя земного і небесного. Другий аспект казання – надзвичайна важливість для слідування за Богородицею сімейного виховання, сімейного життя, коли сім’я стає домашньою церквою...

01 вересня 2008 р.
ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

25 серпня 2008 р.

Молебень за Україну в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина прот. Віталія Собка24 серпня відправи в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці розпочалися з молебню за Україну. Незважаючи на ранній час і негоду, храм був повен вишиванками і стрічками. Разом із громадою молилися голова обласної державної адміністрації Микола Романюк (він саме мав ювілей – п’ятдесятиріччя з дня народження), народний депутат України Володимир Карпук, заступник голови облради Борис Загрева, інші представники влади й громадськості. Єпископ Луцький і Волинський Михаїл, у проповіді зазначив, що християни мають як небесну Вітчизну, до якої всі прагнемо, так і Вітчизну земну, котру кожному народові дає Господь. Для нас це – Україна, за яку ми молимось і яку повинні зміцнювати християнським ставленням до праці та законів. Також владика привітав ювіляра, подарувавши йому ікону Пресвятої Богородиці...

25 серпня 2008 р.
ХОЧ МИНУЛИ ВІКИ...

9 липня 2008 р.

Іваничівське духовенство освячує воду на джерелі в с. Старосілля. Світлина Тетяни МельничукЯк повідомив прес-службі єпархії протоієрей Василь Мельничук, щороку в 10-ту п’ятницю по Пасці в селі Старосілля Іваничівського деканату збираються віруючі разом із духовенством біля джерела, щоб освятити воду.

Легенда про нього оповідає таке. В далеку давнину з царської тюрми втік неправдиво засуджений в’язень. Він ішов тими місцями, і коли сили його залишили від спраги, упав. І раптом сталося чудо: із землі почало розливатися джерело, із води виліз рак, який клішнями перекусив кайдани, тож утікач залишився жити. Через деякий час там облаштували криницю, що стала називатися Раковою. Вода з неї помічна, багато людей зцілилося нею...

09 липня 2008 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-76
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо