Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

КИЇВ. ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ

Священнослужителі Волинської єпархії після богослужіння на Володмирській гірці у Києві. Світлина Ярослава Близнюка

28 липня, у День хрещення Київської Русі-України, що цього року вдруге відзначається не тільки як церковне, а й як державне свято, до столиці прибуло багато молільників із Волинської єпархії. Попри численні перешкоди, що з різних надуманих приводів чинилися деякими представниками силових структур (про це докладніше в заяві прес-служби єпархії – ось тут), помолитися за Україну, її народ і владу до Києва приїхали більш як 260 священиків та понад 500 парафіян. Зіпсувати людям святковий і молитовний настрій не вдалося. Адже, як сказано в Божому Слові, «наша боротьба не проти крові і плоті, а проти ... духів злоби піднебесної» (Еф. 6:12). Тому архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, священство й прості вірні взяли участь у Літургії, що відбулася в кафедральному Володимирському соборі, хресному ходу до пам’ятника рівноапостольному князеві Володимиру та молебні перед ним із піднесеними почуттями. На світлині Ярослава Близнюка – наше духовенство й ігуменя Марія після богослужіння на Володимирській гірці.

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 7–8 (68–69)

31 серпня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо