Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

БОГ БАГАТИЙ МИЛОСЕРДЯМ

Протоієрей Віталій СОБКО, прес-секретар єпархії

На сцені обласного муздрамтеатру – учасник Різвяного телерадіомарафону – хор Луцької Свято-Юр’ївської церкви. Фото прот. Віталія Собка17 січня вперше на Волині відбувся Різдвяний благодійний телерадіомарафон «Бог багатий милосердям» – спільний проект Волинської Ради Церков, обласної державної адміністрації та Волинської державної телерадіокомпанії.

Протягом дня обласне телебачення та радіостанція «Луцьк» транслювали в прямому ефірі виступи церковних творчих колективів найбільших волинських християнських Церков із обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, подавали сюжети про сиріт і самотніх людей, виступи керівників підприємств, організацій та установ, представників громадськості Волині про проблеми незахищених верств населення.

З телевізійної студії до волинян звернулися керівники Церков, які закликали волинян проявити милосердя й розділити радість Різдва Христового з нужденними. Єпископ Луцький і Волинський Михаїл зазначив, що Господь Ісус Христос став людиною, аби виявити велике милосердя до людей, тому всі Його послідовники зобов’язані дбати про своїх ближніх і дієво допомагати тим, хто цього особливо потребує. До краян також звернувся із закликом про милосердя голова облдержадміністрації Володимир Бондар.

Пряма трансляція з обласного драмтеатру тривала 11 годин. Церковні хори та творчі колективи Церков співали духовні піснеспіви, колядки, ставили різдвяні вертепи. Кожній конфесії оргкомітет виділив для виступу одну годину ефіру.

Марафон відкрили хори Київського Патріархату. Їх представив владика Михаїл, який і розпочав колядувати зі священнослужителями кафедрального собору Святої Трійці. Після них різдвяні піснеспіви виконали хори Центру християнського виховання дітей і молоді та Свято-Юр’ївської церкви, що в Луцьку. Пізніше виступали колективи Православної Церкви Московського Патріархату, Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков, а також Церков християн євангелістів-п’ятдесятників, євангельських християн-баптистів та адвентистів сьомого дня.

Під час марафону за допомогою Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України збиралися пожертви юридичних та фізичних осіб. Жертводавці переказували кошти на спеціально відкритий рахунок у банку або кидали в скриньки волонтерів у залі театру. Було зібрано близько 80000 гривень. Їх розподілять серед будинків сімейного типу та інтернатів області.

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 2 (15)

28 лютого 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо