Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

Старий і новий глечики

Старий і новий глечики
Володимир ЛИТВИНЕНКО

На полиці в селянській хаті стояли два глечики – старий і новий. Старий був закурений, якийсь потьмянілий, із надщербленим краєм. Новий був гарним, акуратним, сонячний промінь виблискував на його боках. Глечики були дуже подібні, напевне, тому частенько сварились.

«Ох-хо-хо, – казав старий глечик. – Ця молодь невихована, груба, ніякої поваги до старших».

«Ці старі, – казав новий, – пихаті не зрозуміло чому. Користі нуль, тільки й чути, що “коли я був молодим, то я в твої роки...”».

І так кожного дня. Аж поки хазяйка хати ненавмисне скинула старого глечика з полиці. Трісь! І від стариганя лишилася купка черепків. «Тепер я відпочину від повчань», – думав новий глечик.

Та одного ранку на полиці з’явився ще один, новіший. Й історія повторилася. Новий став старим і так само бурчав на нового глечика, забувши, яким сам був нещодавно.

Так цікаво влаштований світ, він постійно рухається. Але чи можемо ми цінувати одне одного своєчасно, коли ще не почулось оте «трісь»? І пам’ятати, що кожен, хто народився, постаріє? Як ви гадаєте?

24 квітня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо