Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

Догляд за шкірою рук

Догляд за шкірою рук
Підготував Андрій ГНАТЮК

Невелика кількість вина допоможе ефективно оздоровити і зволожити шкіру рук, а також усунути деякі незначні порушення.

Для зволоження шкіри рук ви можете застосовувати крем із невеликим вмістом червоного вина.

Необхідно: 2 чайні ложки вина, 50 г гліцерину, 15 крапель вітаміну К, 10 крапель вітаміну Е, 5 крапель 2%-го розчину саліцилової кислоти.

Спосіб приготування: Змішайте гліцерин і саліцилову кислоту, додайте вітаміни і після того як суміш стане однорідною, улийте вино. Усе добре змішайте.

Спосіб застосування: Крем у невеликій кількості наносьте через день на попередньо очищені руки перед сном. Суміш зберігати в темному прохолодному місці.

Пом’якшити шкіру рук вам допоможуть винні ванночки. Їх головна дія – позбавлення від дрібненьких тріщин на обвітреній шкірі.

Необхідно: 1/2 склянки білого напівсолодкого вина, 2 чайні ложки меду, 10–15 г вершкового масла.

Спосіб приготування: Вино розігрійте, але не доводьте до кипіння. Додайте мед і масло та змішуйте, поки вони не розчиняться.

Спосіб застосування: Начисто вимиті руки помістіть у теплий розчин. Продовжуйте процедуру не менше 8–10 хв 3-4 рази на тиждень, поки не позбавитеся від тріщин.

Після регулярних ванночок з використанням вина шкіра рук стане м’якою, еластичною, а нігті будуть менше відшаровуватися й ламатися.

Тріщини на руках, які в багатьох з’являються в холодну пору року, легко усунути, скориставшись винними припарками й примочками, бо ж вино має не лише бактерицидні, але й ранозагоювальні властивості.

Необхідно: 3 столові ложки білого напівсухого вина, 15 г квіту ромашки, 1/3 склянки води.

Спосіб приготування: Ромашку залийте окропом і поставте для настоювання на годину. Після того настій підігрійте (він повинен бути не дуже гарячим) і процідіть крізь складену в декілька разів марлю. Змішайте настій з вином.

Спосіб застосування: Бавовняну тканину чи серветку, складену в декілька разів, помістіть у розчин і накладіть на тріщинки. Зверху все закріпіть сухою тканиною чи бинтом. Тримайте примочку 40–45 хв, потім сполосніть руки. Проводьте подібні процедури двічі на день щодня, доки тріщинки не зникнуть.

25 лютого 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо