Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

Догляд за нігтями

Догляд за нігтями
Підготував Андрій ГНАТЮК

Поради за книгою «Повна енциклопедія православної монастирської медицини» базуються на методах лікування, що здавна побутують в обителях. Усі рецепти – досвід ченців-лікарів – вельми прості й звичні. Однак закликаємо не займатися самолікуванням, адже будь-який дар природи по-різному діє на кожен організм. Перш ніж приймати той чи інший засіб, проконсультуйтеся з лікарем.

Ось чудові лікувальні засоби для нігтів, які відшаровуються, ламаються. Їх основа – червоне вино – не тільки живить і зволожує нігті, але й стимулює їхній ріст.

Необхідно: чверть склянки вина, 3 столові ложки ягід обліпихи або 2 чайні ложки обліпихової олії.

Спосіб застосування. Подрібніть ягоди і змішайте з вином. Щільно закрийте кришкою і поставте настоюватися на 4–5 днів у темне прохолодне місце.

Спосіб застосування. Ватним тампоном наносьте готовий лікувальний склад на нігті. Не змивайте і не витирайте його 40–45 хв. Проводьте цю процедуру раз на день протягом двох тижнів.

Ефективним засобом проти розшарування нігтів є винні ванночки. Вони не тільки зміцнюють нігті, живлять їх необхідними для росту речовинами, але й допомагають позбутися грибка.

Необхідно: півсклянки білого вина, 5 столових ложок яблучного оцту, 4 столові ложки соняшникової олії.

Спосіб застосування. Усі складники ретельно розмішайте, поки не отримаєте однорідну масу.

Спосіб застосування. Ванночки робіть по 10–15 хв через день протягом 10 днів. Після того зробіть перерву і повторіть курс.

Дуже корисні ванночки з червоного вина і різноманітних трав, які допоможуть вам зміцнити нігті, запобігти їх розшаруванню.

Необхідно: 1 столову ложку польового хвоща, 1 склянку окропу, 1 столову ложку вина.

Спосіб застосування. Заваріть окропом хвощ, дайте настоятися 10 хв. Настій процідіть, додайте вина.

Спосіб застосування. Опустіть руки у ванночку і тримайте 10–15 хв. Робити її не рідше 3 разів на тиждень.

Сольова ванночка для нігтів

Необхідно: 20 мл вина, 1 столову ложку солі.

Спосіб приготування. Компоненти розмішуйте і підігрійте.

Спосіб застосування. На 15 хв опустіть пальці у ванночку. Після процедури злегка обсушіть рушником і обробіть кремом для рук.

Цю ванночку досить робити 1 раз на тиждень.


18 квітня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо