Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

Молодь вірує. Але як?

Світлана ЧЕРЕМШИНСЬКА

Сучасний насичений темп життя захопив у свій вир більшу частину суспільства. Та настають моменти, коли хочеться втекти від буденної метушні й повсякденних проблем, зібратися з думками і відчути спокій. У зв’язку з тими подіями, які нашій країні довелося пережити останніми місяцями і які вона продовжує проживати зараз, багато людей перебувають у постійному нервовому напруженні. Кожного хвилює, що ж буде далі, коли в нашій країні нарешті настане мир.

У таких складних ситуаціях, коли, здається, нікому не можна вірити і не знаєш, у кого просити про допомогу, нам допомагає церква. Храм Божий є тією святинею, яка завжди готова вислухати і прийняти всі наші прохання. Молитва володіє потужною силою, яка здатна змінити наше життя і життя цілого світу.

Минули ті часи, коли молоді забороняли відвідувати богослужіння та проводили з нею антирелігійну пропаганду. Тепер на святу Літургію може прийти кожен бажаючий. Багато ходять і молодих, та, на жаль, здебільшого під час великих свят. Що заміняє їм недільну Літургію? Соціальні мережі, цікаві фільми, прогулянки з друзями…

Студент Андрій каже, що на його погляд, аби бути християнином – головне вірити в Бога і жити за Божими законами та власними моральними принципами. «Чесно кажучи, я ходжу до церкви пару разів на рік, але все одно вважаю себе християнином, адже знаю молитви, намагаюся дотримуватися Божих заповідей. На мою думку, церкви – для бабусь, тому що сучасна молода людина веде досить насичене життя і в неї не завжди є час відвідати храм», – говорить хлопець.

Дівчина Тетяна ділиться своїми думками: «Я відвідую Богослужіння майже кожної неділі, адже церква – це дім нашого Господа! Коли в мене є можливість бути біля храму, то я ніколи не залишаю його осторонь. Завжди заходжу, молюсь і запалюю свічку. І якщо я раніше думала, що можна просто вірити і не обов’язково ходити до церкви, то тепер зрозуміла, що глибоко помилялася. Ми повинні ходити у храм Бога, у жертву приносити Йому нашу молитву і творити добрі діла. Тільки так, я гадаю, ми матимемо життя вічне».

Церква є втіленням Божого Духу, в якій сам Ісус створює умови для духовного зростання молодої особи.

Але щоб заохотити молодь до церкви, потрібно приділяти їй більше уваги: організовувати для неї різні заходи, гуртувати в молодіжні братства. Це вже справа як юнаків і дівчат, так і молодих священиків. На жаль, цього в Православ’ї ще дуже і дуже мало.

28 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо