Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

БУДІВНИЦТВО СВЯТИНІ

Олеся КУЛІШ,
с. Лахвичі Любешівського деканату

Будівництво храму Святителя Миколая Чудотворця в с. Лахвичі Любешівського деканатуЩе, здається, зовсім недавно, на зимового Миколая (19 грудня), відбулося освячення хреста під будівництво в селі Лахвичі Любешівського району. Мало-помалу коштами селян і з допомогою спонсора закупили будівельні блоки і цеглу. І вже влітку місцеві парафіяни розпочали будівництво храму на честь Святителя Миколая Чудотворця.

Поки що стіни не завершені, й невідомо, чи до зими майбутню церкву будуть накривати. Матеріальне становище не дозволяє, коштів не вистачає.

Місцевий настоятель отець Олег Куліш звершує Божественні Літургії в дерев’яній капличці на кладовищі. Усі мріють про гарний білий храм, бо вінчатися молодята серед померлих не мають аж ніякого бажання.

Тому стараються, допомагають, хто чим зможе, спільними трудами і спільною молитвою намагаються звести стіни церкви. І всі жителі села радіють, що пройде певний час та й вони матимуть куди занести дитину похрестити чи повінчати молодих людей.

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 11 (24)

23 листопада 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо