Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ДОБРА ВІСТКА З ЧАРУКОВА

Н. МАРКОВСЬКА, с. Чаруків

Щороку 10 листопада приходить у наш Чаруків величним передзвоном храмове свято великомучениці Параскеви.

15 років тому обіч траси Луцьк–Львів постав світлий величний Божий храм, який прикрашає село і довкілля.

Ще в XVI столітті в Чарукові було збудовано храм Святої Параскеви, згодом на цьому ж місці з’явилася нова дерев’яна церква з дзвіницею. Богослужіння проводилося, за бажанням парафіян, рідною мовою. У роки війни з гітлерівською Німеччиною храм було зруйновано, а дзвона люди заховали. Та більшовицькі прихвосні забрали святиню і передали до музею Луцького замку. Довгий час мої односельчани змушені були молитись у церквах сіл Городище, Несвіч. Та змінились часи комуністичного засилля і вірні з ініціативи Зої Корнійчук, Марії Киричук, Мефодія та Михайла Тенчуків, Любові Мудрик та інших розпочали збір коштів на будівництво нового храму на честь Великомучениці Параскеви-П’ятниці.

Чотири роки будували дім Божий, що нині сяє куполами, а на дзвіницю піднято повернутий дзвін. П’ятнадцять років ми йдемо в радості і в горі до свого храму. Дев’ять літ веде в ньому Службу Божу протоієрей Ігор Скиба, людина високої віри в Бога, великої любові до України, до людей, мудрий духовний наставник, особливо молоді. Він та його сім’я є прикладом усім жителям села. До нього звертаються люди в різних життєвих ситуаціях, і не було випадку, щоб не отримали душевного заспокоєння і підтримки.

Крім того, о. Ігор – справжній господар, а за час його перебування в селі церква стала не тільки духовним, але й культурним центром. Дуже багато зроблено для благоустрою території, для внутрішнього оздоблення храму. Ми, парафіяни церкви Великомучениці Параскеви-П’ятниці, дякуємо Богові, що маємо такого священнослужителя, й бажаємо йому щасливого довголіття, усіх благ, особливо здоров’я і радості.

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? Якщо у Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами, – надсилайте їх до редакції (Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025). Будь ласка, зазначайте Ваше ім’я, прізвище, місце мешкання, а також телефон. Листи можуть редагуватися, скорочуватися.

Волин. єпарх. відом.– 2007.– № 11 (36)

21 листопада 2007 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо